15 juli 2013

Fastan fortgår

Två problem. Inte fler än så, men fortfarande är de där. Problem som gör att jag inte riktigt kan kolla hur min diet framskrider. Det första är att jag saknar en våg just nu. Efter flytten i våras så packades vågen ner av någon. Den packades ner i exakt den låda eller kasse som jag inte har hittat sen vi kom hit till nya lägenheten. Därför är det rent viktmässigt svårt att svara på hur min diet framskrider.

Det andra som sätter käppar i hjulet är semestern. Inte på så sätt att jag inte fastar - det gör jag. Två dagar i veckan äter jag inte mer än 600 kilokalorier. Problemet är de andra dagarna på semestern. Hittills har den inneburit en hel del mat och en hel del festande. Troligen skulle jag alltså gå upp i vikt - nu tror jag inte att jag har ökat särskilt mycket, och det får ju ses som positivt.

Sedan finns det förstås ett till problem, men det är inte något som påverkar hur dieten framskrider, utan snarare vad jag äter under mina fastedagar. Jag har fortfarande ingen spis som funkar. Det problemet ska förhoppningsvis åtgärdas senare ikväll eller imorgon då jag ska fixa gasflaska till min kära gasspis. Tills dess är jag utan möjlighet att woka, koka, steka och annat roligt som man kan göra med en spis. Dessutom saknar jag min kryddmortel som också ligger begravd någonstans i källaren. Med de två sakerna fixade ska jag nog börja få fram riktigt bra recept.

Tills vidare äter jag ganska spartanskt, men nedan får ni i alla fall lite hum om vad jag käkar på mina fastedagar just nu. Recepten uteblir, för det är inte särskilt svårt att reproducera med lite räknande.

Gratinerade grönsaker med ägg, skinka och kryddor. 280 kcal.

Varma smörgåsar med skinka, tomat, svamp, lök och lite ost. 280 kcal.
Jag håller mig alltså oäten största delen av dagen, med kanske 200 kcal till sen lunch och sen satsar jag på några små mellanmål och en lite större middag/kvällsmat. Då slipper jag gå och sova hungrig.

Nästa skede blir att faktiskt läsa in mig lite mer på dieten och se om jag gör något fel. Därför har jag lånat boken "5:2-dieten - Friskare, smalare, längre liv med halvfasta" (som den heter på svenska) av Micheal Mosley. Jag har lite tankar om att det blir fel om jag äter just innan jag går och lägger mig, för att matsmältningssystemen inte är lika aktiva när man sover, men det återstår att se.

2 kommentarer:

 1. Heja, heja! Du får två tummar upp, för att du försöker klara av detta! (Jag skulle inte klara av det).
  Om vågen fanns under er säng är det möjligt att den packats in i nån av era kappsäckar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vågen fanns i badrummet, men den låg inte med badrumssakerna. Nå, ingen panik, jag har köpt ny våg nu.

   Det här är faktiskt en diet/livsstil som det verkar som om jag kan klara av. Jag menar, det är bara två dagar i veckan :)

   Radera